Hoe vaak moet ik flossen of tandenstokers gebruiken?

by webmaster

Het reinigen tussen de tanden en kiezen moet minimaal één keer per dag gebeuren. Het is beter om dit  ‘s avonds te doen. Het beste is om eerst te flossen/stokeren en daarna te poetsen. En dan nog even goed spoelen met water.

Posted in | Reacties uitgeschakeld voor Hoe vaak moet ik flossen of tandenstokers gebruiken?

Wat is beter: tandenstokers of flossen?

by webmaster

Dat is individueel verschillend. Beide methoden zijn goed, mits het maar goed en dagelijks wordt uitgevoerd. Veel mensen vinden flossen maar lastig, dus dan is het beter om in ieder geval tandenstokers te gebruiken. Het schoonmaken tussen de tanden moet wel dagelijks gebeuren. U eet immers ook elke dag en dus blijven er etensresten en bacteriën tussen de tanden achter, die er met poetsen alleen niet uitgaan. Uw preventie assistent en mondhygiënist of tandarts kan u helpen met de beste reinigingsmethode voor uw gebit.

Posted in | Reacties uitgeschakeld voor Wat is beter: tandenstokers of flossen?

Hoe gaat een wortelkanaalbehandeling in zijn werk?

by webmaster

Bij een wortelkanaalbehandeling (zenuwbehandeling) wordt het tandmerg (onder andere bestaande uit zenuwweefsel) uit de tand of kies gehaald. De tandarts vijlt daarna het wortelkanaal (of de kanalen) uit zodat hij erbij kan om het kanaal op te vullen. Daarna worden het kanaal schoongespoeld met een ontsmettende vloeistof en wordt voor één week een ontsmettende stof ingesloten. Dit kan soms enige malen herhaald worden. Uiteindelijk wordt het kanaal opgevuld, meestal met één of meer rubberen staafje(s).
Als alles in orde lijkt, wordt de tand of kies weer opgebouwd met vulmateriaal en wordt er soms ter versteviging een anker in de wortel aangebracht. Als de kies erg zwak is moet er later een kroon op gemaakt worden.

Posted in | Reacties uitgeschakeld voor Hoe gaat een wortelkanaalbehandeling in zijn werk?

Wanneer ik mijn tanden poets, bloedt mijn tandvlees altijd. Is dat normaal?

by webmaster

Nee, dat is niet normaal. Wel komt het heel veel voor. Bloedend tandvlees wil zeggen dat uw tandvlees ontstoken is. Gezond tandvlees bloedt niet! Bespreek dit probleem met uw tandarts of mondhygieniste. Zij kunnen u ermee helpen.

Posted in | Reacties uitgeschakeld voor Wanneer ik mijn tanden poets, bloedt mijn tandvlees altijd. Is dat normaal?

Ik heb altijd een slecht gebit gehad en bij elk bezoek aan de tandarts moet er weer een gaatje gevuld worden. Hoe kan ik dat stoppen, want ik ben bang dat ik op den duur mijn tanden ga verliezen.

by webmaster

Wanneer je gebit steeds verder achteruit gaat dan is er iets aan de hand. In de meeste gevallen is de oorzaak een combinatie van aanleg, onvoldoende mondhygiëne en voeding. Samen met u willen we dat graag onderzoeken om een behandelingsplan op te stellen, zodat de kans groter wordt dat u uw gebit uw leven lang kunt behouden.

Posted in | Reacties uitgeschakeld voor Ik heb altijd een slecht gebit gehad en bij elk bezoek aan de tandarts moet er weer een gaatje gevuld worden. Hoe kan ik dat stoppen, want ik ben bang dat ik op den duur mijn tanden ga verliezen.

Hoe vaak maken jullie röntgenfoto’s?

by webmaster

Wij zijn ons zéér bewust van het gevaar van röntgenstraling. Daarom beperken wij het gebruik hiervan tot een minimum. Er worden foto’s gemaakt als de tandarts besluit dat het nodig is. Soms moeten er vaker foto’s gemaakt worden, bijvoorbeeld als u ergens last van heeft of wanneer de tandarts twijfelt.
Met het blote oog ziet men veel, maar niet alles. Verborgen gaatjes, ontstekingen in de kaak, botafbraak, enz., kunnen alleen op een foto ontdekt worden. Op deze manier kan er dus vaak in een vroeg stadium iets aan worden gedaan, voordat het te laat is.

Posted in | Reacties uitgeschakeld voor Hoe vaak maken jullie röntgenfoto’s?

Bij mijn vorige tandarts duurde een periodieke controle maar vijf minuten. Waarom duurt het bij jullie zo lang?

by webmaster

Wij reserveren voor meeste patiënten tussen 15 en 45 minuten. In die tijd wordt uw gehele gebit professioneel gereinigd  en krijgt u uitleg over hoe u zelf uw gebit het beste kunt onderhouden als het nodig is. Wij geloven heel sterk in preventie: voorkomen is beter dan genezen. Daarnaast wordt uw gebit ook nog grondig gecontroleerd. U hoeft zodoende dus maar één keer te komen, in plaats van één maal voor de controle en nogmaals voor een gebitsreiniging.

Posted in | Reacties uitgeschakeld voor Bij mijn vorige tandarts duurde een periodieke controle maar vijf minuten. Waarom duurt het bij jullie zo lang?

Waarom moet ik meer betalen voor sommige vullingen?

by webmaster

Een tand bestaat uit verschillende vlakken. Denk bijvoorbeeld aan een dobbelsteen die ook meerdere kanten/vlakken heeft. De bovenkant van een tand, en in het bijzonder een kies, heeft nog meer kleine vlakjes. In verschillende vlakjes kunnen gaatjes ontstaan die gevuld moeten worden. Als er meerdere gaatjes in verschillende vlakjes worden gevuld, is dit terug te zien op uw rekening. Op de rekening staan dan bijvoorbeeld een of meerdere één- twee- of drievlaks- restauraties.

Posted in | Reacties uitgeschakeld voor Waarom moet ik meer betalen voor sommige vullingen?

Ik heb nog geen twee weken geleden een vulling gekregen en het is nog steeds gevoelig en licht pijnlijk als ik iets eet of drink. Hoe kan dat ?

by webmaster

Het is mogelijk dat de nieuwe ‘witte’ vulling enige irritatie veroorzaakt. Dit kan onder andere te maken hebben met het krimpen van het vulmateriaal tijdens het uitharden van de voor witte vullingen meestal noodzakelijke etsmethode. Het kan voorkomen dat deze krimp extra spanning en druk geeft aan de tand of op de zenuw. Deze irritatie kan wel eens enkele weken aanhouden, maar zou langzamerhand moeten wegtrekken. Mocht de irritatie na een maand niet minder zijn geworden, dan wordt het tijd om ons te bellen (020-6102883).

Irritatie kan verder veroorzaakt worden als de tandarts diep heeft moeten boren, dicht bij de zenuw tandbederf heeft moeten weghalen, of zelfs de zenuw heeft aangeraakt. Dit kan tot ver na de behandeling nog voor irritaties zorgen. Ook deze irritatie moet met de tijd afnemen. Een andere reden van de irritatie kan zijn dat de vulling nog te hoog is en deze extra druk op de tand of kaak veroorzaakt. Het beste is dan om de tandarts ernaar te laten kijken. Ook kan een amalgaam vulling, welke te lang heeft gezeten, een barst in uw kies hebben gemaakt, die gaat opspelen en pas aan het licht komt na het vullen met “witte vullingen”.

Posted in | Reacties uitgeschakeld voor Ik heb nog geen twee weken geleden een vulling gekregen en het is nog steeds gevoelig en licht pijnlijk als ik iets eet of drink. Hoe kan dat ?

Verschillen jullie tarieven van andere tandartsen?

by webmaster

Nee, de tarieven die wij hanteren zijn door de overheid vastgesteld. De tandartsrekening is opgebouwd uit verschillende verrichtingen die tijdens een behandeling hebben plaatsgevonden. Op de rekening staat elke verrichting omschreven met een code. Aan elke code is een tarief gekoppeld, die is vastgesteld door de overheid. Als u vragen heeft over uw tandartsrekening, kunt u telefonisch contact met ons opnemen.

Posted in | Reacties uitgeschakeld voor Verschillen jullie tarieven van andere tandartsen?