Ik heb nog geen twee weken geleden een vulling gekregen en het is nog steeds gevoelig en licht pijnlijk als ik iets eet of drink. Hoe kan dat ?

by webmaster

Het is mogelijk dat de nieuwe ‘witte’ vulling enige irritatie veroorzaakt. Dit kan onder andere te maken hebben met het krimpen van het vulmateriaal tijdens het uitharden van de voor witte vullingen meestal noodzakelijke etsmethode. Het kan voorkomen dat deze krimp extra spanning en druk geeft aan de tand of op de zenuw. Deze irritatie kan wel eens enkele weken aanhouden, maar zou langzamerhand moeten wegtrekken. Mocht de irritatie na een maand niet minder zijn geworden, dan wordt het tijd om ons te bellen (020-6102883).

Irritatie kan verder veroorzaakt worden als de tandarts diep heeft moeten boren, dicht bij de zenuw tandbederf heeft moeten weghalen, of zelfs de zenuw heeft aangeraakt. Dit kan tot ver na de behandeling nog voor irritaties zorgen. Ook deze irritatie moet met de tijd afnemen. Een andere reden van de irritatie kan zijn dat de vulling nog te hoog is en deze extra druk op de tand of kaak veroorzaakt. Het beste is dan om de tandarts ernaar te laten kijken. Ook kan een amalgaam vulling, welke te lang heeft gezeten, een barst in uw kies hebben gemaakt, die gaat opspelen en pas aan het licht komt na het vullen met “witte vullingen”.

Posted in | Reacties uitgeschakeld voor Ik heb nog geen twee weken geleden een vulling gekregen en het is nog steeds gevoelig en licht pijnlijk als ik iets eet of drink. Hoe kan dat ?